Káva Zlaté Zrnko – Rómeo (Zmes 85% arabica a 15% robusta) – “UNIVERZÁLNY”

(5 recenzií zákazníkov)

5.9023.90 s DPH

3918 Predaných

Káva Rómeo je stredne pražená zmes 85% arabík a 15% robusty, vyváženej horkej chuti, s tónmi kakaa, mandľového koláča a marcipánu. Viac

Vymazať

Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-50 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce - vytlačíme červené, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 48zlatých zrniek.

Popis

Káva Rómeo je stredne pražená zmes 85% arabík a 15% robusty, vyváženej horkej chuti, s tónmi kakaa, mandľového koláča a marcipánu.

Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso. Víťaz bronzovej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.

Pôvod: Káva Rómeo je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 85% arabica a 15% robusta. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.

Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Použitie: espresso, moka

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Rómeo patrí k našim zaujímavým kávovým zmesiam a zároveň je veľmi univerzálnou zmesou aj na alternatívne prípravy kávy. Je stredne-vyššou klasikou talianskeho espressa a má pestré spektrum chutí s veľmi jemným náznakom acidity.

Balíčky spoznaj: kávu Rómeo nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj najpredávanejšie 1000g (Emília, Brazília, Kuba, Rómeo, Etiópia), Spoznaj 5 káv na moku 1000g (Mária, Rómeo, Júlia, Kostarika, Kleopatra), Spoznaj 3 kávy na moku 600g (Rómeo, Kolumbia, Etiópia), Spoznaj 5 káv na filtrovanú 1000g (Viola, Etiópia, Kleopatra, Mária, Rómeo), Spoznaj 5 káv na zalievanú 1000g (Mária, Emília, Kleopatra, Rómeo, Viola)

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Rómeo si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●○

Vyváženosť: ●●○

Horkosť: ●●○

 

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●●○

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Balenie

, ,

Zrnková alebo mletá

, ,

Ovocná

Vyvážená

Horká

Aróma

Intenzita

Dochuť

Sila

Chuťový profil

Sladká, Pestrá, Horká

5 recenzií k Káva Zlaté Zrnko – Rómeo (Zmes 85% arabica a 15% robusta) – “UNIVERZÁLNY”

  1. Peter

    Rómea som si skúšal pripraviť aj v moke (koťogu) a filtri, a napriek tomu že je pražený na espresso bol veľmi chutný.

  2. Martin

    My si pripravujeme Rómea v moke a je vynikajúci, zvykli sme si naňho a ťažko ho vymeníme, dúfame že bude stále v ponuke.

  3. Palci

    Fantastická káva do moka kávovaru, odporúčam.

  4. Martin

    Doteraz sme pili kávu Emília, ale Rómeo nám zachutil ešte viac, má príjemnú horkastú dochuť.

  5. Adriana

    Nam chuti romeo, fakt stroj urobi krasnu penu, acidita mierna co mame u nas radi a fakt velmi dobra kava.

Pridať recenziu