Popis
Káva Zlaté Zrnko – Emília je energická zmes 100% arabík rafinovanej konzistencie. Čistá a hladká chuť kakaa s jemnou príchuťou acidity. Šálka tejto kávy vás ohromí vôňami liesky, orechov a pečeného chleba.
Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso.
Pôvod: Káva Emília je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 100% arabica. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti)
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Emília je naša najvyváženejšia káva, ktorá nikoho neurazí a je vhodná na lahodné espresso aj do mliečnych nápojov. Nemá ovocné (kyslé) chute ani prílišnú horkosť. Zlatý stred.
Balíčky spoznaj: kávu Emília nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj najpredávanejšie 1000g (Emília, Brazília, Kuba, Rómeo, Etiópia), Spoznaj top3 pre zamilovaných 600g (Emília, Brazília, Kuba), Spoznaj 5 káv na sladké espresso 1000g (Emília, Brazília, Cézar, Mária, Guatemala), Spoznaj 5 káv na zalievanú 1000g (Mária, Emília, Kleopatra, Rómeo, Viola)
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Emília si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●●
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○
Zuzana V. –
V našej firme vyhrala jednoznačne Emília, má jemnú chuť a preto sme si ju obľúbili.
Mia –
Najlepsia kavicka aku som kedy pila, az ked sa minula som zistila aku super kavicku som pila, neda sa porovnat s lavazzou a neskou.
Štefan B. –
Jednoducho najlepšia, lahodná, chutná, taká akurát
Peter M. –
Emília nám zachutila najviac a tak do kancelárie objednávame iba túto zmes.
Eva P. –
Odkedy pijem Emíliu si neviem už inú kávu vychutnať, som na nej závislá, je výborná.
Peter K. –
Konečne káva, ktorá sa dá piť. Mám rád arabicu, viem si dobre nastaviť stroj, aby bola jemno zomletá a chutila orieškovo. Káva z obchodov bola ako zvetraná, nemala tak zaujímavú chuť. Ďakujem, že môžem konečne piť kávu, ktorá chutí.
Pata –
Fantázia, už si bez nej neviem predstaviť fungovanie, odkedy som ju objavila, pijem iba Emíliu, obľúbili sme si ju všetci. Vrelo odporúčam.
Pavol Kukuča (overený zákazník) –
Vyvážená a lahodná káva. Nemá konkurenciu. Čerstvosť robí svoje.
barborabvb –
Emília je rozhodne najlepšia káva akú som kedy pila. Určite kúpim znova.
Vladimir Pittner (overený zákazník) –
Skúšal som aj na jemnejšom mletí ako je odporúčané. Telo orieškové ako sľubujú ale najviac ma na nej baví dochuť perfektnej horkej čokolády 😊
rebrosova.anna (overený zákazník) –
Veľmi príjemná káva s lahodou chuťou, krásnou vôňou, ktorá sa rozlieha po celom byte. Po vypití jednej šálky mám chuť na ďalšiu. Už sa teším, keď budem môcť ochutnať ďalšie. Odporúčam.