Káva Zlaté Zrnko – Keňa je mokro spracovaná káva, odroda Bourbon. V komplexnej chuti objavujeme citrusový džem a bobuľové ovocie sprevádzané vanilkovou čokoládou v dochuti.
Pôvod: Keňa je káva s pôvodom, pochádza zo spracovateľskej stanice Thunguri v centrálnej oblasti Kene – Nyeri. Do spracovateľskej stanice nosí kávové čerešne 1095 farmárov, z okolitej oblasti položenej 1600+ m.n.m., skorý zber je máj – jún, neskorý zber október – december, fermentácia 48 hodín. Kávy s jediným pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.
Spracovanie: mokrou metódou
Praženie: stupeň 2 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso, moka, filter
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Keňa je káva s bohatou ovocnou chuťou citrusov sprevádzaná zaujímavou chuťou čokolády a vanilky. Vhodná aj na alternatívne prípravy.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Keňa si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●●●
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●●○
Aróma: ●●○
Telo: ●○○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●○○
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.