Káva Mária získala mimoriadny úspech v Taliansku

Zmes arabík Mária je káva, ktorá získala mimoriadny úspech v Taliansku. Spomedzi ostatných ocenených káv získala zlatú medailu, bola zaradená medzi TOP 50 produktov v súťaži International Taste Awards a porotcovia ju vyhlásili za kávu roka 2020. I.T.A. je prvou medzinárodnou súťažou v Taliansku, ktorá hodnotí kvalitné jedlá a nápoje. Medaile sa udeľujú tým, ktorí…

Čítaj ďalej

Vplýva globálne otepľovanie na cenu kávy?

Globálne otepľovanie výrazne vplýva na procesy spracovania kávy a jej pestovania, kávové ovocie na kríkoch dozrieva veľmi rýchlo (má nižšie nutričné hodnoty) a navyše nedozrieva naraz. Vysoké teploty môžu znehodnotiť procesy spracovania kávy, silné dažde zase ničia úrodu. Posúva sa aj nadmorská výška pestovania kávy. Aká bude preto cena a kvalita kávy na svetovom trhu…

Čítaj ďalej

Florbalový klub Snipers a káva Zlaté Zrnko

Ako vznikla spolupráca Zlaté Zrnko a florbalového klubu Snipers ? V Zlatom Zrnku si uvedomujeme dôležitosť športu pre zdravý vývoj detí a nakoľko môžeme, podporujeme takéto aktivity. V detstve sme trávili väčšinu času aktívnym pohybom, v dnešnej dobe láka mladých virtuálny svet a zdanlivý spôsob „socializácie“. Snipers klub sa snaží športom podporiť v deťoch prirodzenú…

Čítaj ďalej

Pražiareň Zlaté Zrnko získala Certifikát CQI

Coffee Quality Institute je nezisková organizácia, ktorá pracuje na medzinárodnej úrovni. Jej cieľom je zlepšiť kvalitu kávy pre spotrebiteľov a životy ľudí, ktorí ju produkujú. Zlaté Zrnko získalo certifikát o kvalite spracovania kávy od inštitútu CQI (Coffee Quality Institute), ktorý sa zaoberá kvalitou spracovania kávy na medzinárodnej úrovni. Tento kurz prebiehal prvý krát na Slovensku…

Čítaj ďalej

Nová krajina v ponuke: “Ovocná” Rwanda

kava zlate zrnko rwanda

Ovocná, alebo skôr grapefruitová? Áno. Predstavme si kávu s pôvodom z novej krajiny v ponuke našej pražiarne. Otázka: Prečo práve Rwanda?Odpoveď: Lebo si ju vyžiadali naši zákazníci. Už dlhší čas sme hľadali acidnú (kyslú) kávu, ktorá by svojim profilom zasahovala mierne do citrickej acidity (najkyslejší stupeň kyslosti). V káve z Rwandy sme našli nielen silnú…

Čítaj ďalej