![espresso tonik](https://www.zlatezrnko.sk/wp-content/uploads/2022/07/istockphoto-1142358193-612x612-1.jpeg)
Espresso tonik je signiture drink švédskej pražiarne kávy Koppi. Prvýkrát si ho mohli zákazníci tejto pražiarne kávy vychutnať v roku 2007. Spoluzakladateľka pražiarne Anne Lunell sa pri vymýšlaní receptúry nechala inšpirovať kolegom z Osla, ktorý pôvodne zmiešal espresso s tonikom a sirupom. Drink je veľmi osviežujúci a fotogenický. Pripravuje sa z espressa, ale môžeme použiť pokojne aj cold brew alebo filtrovanú kávu. Taktiež záleží aj na tom, aký druh toniku použijeme. Tu je recept, ktorý aj samotná Anne označila za najlepší.
![](https://www.zlatezrnko.sk/wp-content/uploads/2023/01/DSC_3005-fdgdfcfghfghfh.jpg)
Recept na najlepší espresso tonik
- Do skleneného 350-mililitrového pohára nasypeme čo najviac ľadu a pomaly doň vylejeme tonik, ideálne Fever-Tree Mediterranean.
- Kým tonik v pohári chladne, pripravíme si espresso, ideálne single origin z Etiópie.
- Na tonik s ľadom vložíme plátok citróna.
- Espresso nalievame do pohára pomaly cez lyžičku.
- Pred pitím premiešame.
Espresso tonik pripravený podľa tohto receptu bude menej horký, zato ovocno-sladký, jemný a stále osviežujúci.