Rozdieľ medzi Mocha kávou a Moccacinom je ten, že na Mocha kávu ide šľahačka a mlieko nemusí byť spenené. Pri Moccacine sa používa spenené mlieko.

POSTUP:

Pripravte espresso. Ak nemáte espresso stroj, môžete použiť moka kanvicu.

Rozpustite čokoládu. V malom hrnci alebo miske nad parou roztopte horkú čokoládu s trochou mlieka. Ak používate kakaový prášok, rozmiešajte ho s trochou teplej vody, aby vznikla pasta.

Ohrejte mlieko. Zvyšok mlieka ohrejte na miernom ohni (neprivádzajte do varu). Ak máte naparovač mlieka, môžete ho použiť na vytvorenie jemnej peny.

Zmiešajte čokoládovú zmes s kávou. Do pohára alebo šálky nalejte rozpustenú čokoládu (alebo kakaovú zmes) a pridajte espresso. Dobre premiešajte.

Pridajte mlieko. Do šálky nalejte ohriate mlieko. Ak ste naparili mlieko, pena bude plávať na povrchu.

Tipy:

Pre vegánsku verziu použite rastlinné mlieko (mandľové, ovsené, sójové) a vegánsku čokoládu.

Ak chcete nápoj zvýrazniť, použite sirup so škoricou, karamelový, alebo vanilkový sirup.

Ideálna káva k horkej čokoláde.

Káva Guatemala sa skvele hodí na prípravu Mocha kávy alebo Moccacina. Má pestrú chuť a zvýrazní a ozvláštni jednoduchú chuť horkej čokolády. Pre variantu so sirupom odporúčame Kávu India.

Kávu Guatemala kúpite tu: https://www.zlatezrnko.sk/obchod/kava-zlate-zrnko-guatemala//

Kávu India kúpite tu: https://www.zlatezrnko.sk/obchod/kava-zlate-zrnko-india/