Hot
- Doprava
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
Káva Zlaté Zrnko – Výberová Etiópia je veľmi svetlo pražená zrnková káva 100% arabika bohatej komplexnej kvetinovej a ovocnej chuti s tónmi pomaranča a náznakom malín a čerešňového likéru.
10.90€ s DPH
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
hodnota nákupu
nad 30€
Káva Zlaté Zrnko – Výberová Etiópia (Specialty grade) je veľmi svetlo pražená zrnková káva 100% arabika bohatej komplexnej kvetinovej a ovocnej chuti s tónmi pomaranča a náznakom malín a čerešňového likéru.
Pôvod: Výberová Etiópia je káva s pôvodom 100% arabika, Mundayo Natural Gr. 1, Organic, Nensebo z oblasti West Arsi v regióne Oromia v Etiópii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.
Bodové hodnotenie: 87,25 bodov SCA
Spracovanie: suchou metódou
Praženie: stupeň 1 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso, moka, filter
Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 93ºC-93,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Výberová Etiópia je jedna z najkvalitnejších ovocných káv na svete, s bohatou a veľmi príjemnou ovocnosťou. Vhodná aj na alternatívne prípravy.
Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Etiópia Speciality si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●●●
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ○○○
Aróma: ●●●
Intenzita: ●○○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●○○
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Nemáte účet?
Založiť účet
Recenzie
Clear filtersNikto zatiaľ nepridal hodnotenie.