Káva Zlaté Zrnko – Sudovica – “Z MEDOVINY”

(1 recenzia zákazníka)

10.90 s DPH


Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-50 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce - vytlačíme červené, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 22 zlatých zrniek.

  • Doprava

Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber

2-3 dni

od 2.90€

  • Doprava ZADARMO

hodnota nákupu

nad 30€

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Sudovica “Z MEDOVINY” – unikátna káva z Kolumbie, ktorá dozrieva v dubových sudoch od medoviny, čo pridáva tejto jemne acidnej káve zaujímavú príchuť likéru a medoviny.

Špeciálna úprava:  Sudovica “Z MEDOVINY” pred pražením zreje jeden mesiac v dubových sudoch od medoviny.

Ocenenia: Víťaz 2 hviezd na Great Taste Awards 2022 v kategórii espresso.

Pôvod: Sudovica “Z MEDOVINY” je káva s pôvodom, pochádza z farmy Finca La Cabana, ktorá sa nachádza 2050 m.n.m. v regióne Antioquia v Kolumbii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Spracovanie: mokrou metódou

Praženie: stupeň 3 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Použitie: espresso, moka, filter

Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 93ºC-93,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Sudovica “Z MEDOVINY” je veľmi zaujímavá, ľahko ovocná káva s príjemnou dochuťou medoviny.

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Sudovica “Z MEDOVINY” si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●○○

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ●●○

 

Aróma: ●●●

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●●○

Recenzie

5
1 review
1
0
0
0
0

1 recenzia k Káva Zlaté Zrnko – Sudovica – “Z MEDOVINY”

Clear filters
  1. Verified owner peveres (overený zákazník)

    Yesss. Výborná. Takéto kávové chute mám veľmi rád na filter.
    Škoda, že si ju teraz neviem objednať.

Pridať recenziu