Sold out
- Doprava
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
14.90€ s DPH
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
hodnota nákupu
nad 30€
Káva Zlaté Zrnko – Sudovica Whisky – unikátna káva z Kostariky, ktorá dozrieva v dubových sudoch od whisky, čo pridáva tejto jemne acidnej káve zaujímavú príchuť whisky, čokoládového likéru a rumových praliniek.
Špeciálna úprava: Sudovica Whisky pred pražením zreje jeden mesiac v dubových sudoch od whisky.
Pôvod: Sudovica Whisky je káva s pôvodom, odrody Cattura z Kostariky. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.
Spracovanie: mokrou metódou
Praženie: stupeň 3 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso, moka, filter
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Sudovica Whisky je veľmi zaujímavá, veľmi málo cítiť ovocnosť, je skôr sladká s príjemnou dochuťou horkej whisky. Pre zvýraznenie whisky chuti v espresse odporúčame prisladiť s 2g cukru.
Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Sudovica Whisky si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●●○
Aróma: ●●●
Intenzita: ●●●
Dochuť: ●●●
Kofeín: ●●○
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Nemáte účet?
Založiť účet
Ilja –
Za mňa úplná TOPka, hoci mi v kávovej krvi koluje skôr neapolský štýl espressa, toto je veľmi osviežujúca zmena.
Explodujúca intenzívna chuť rumovej pralinky, dokonale vyvážená, bez zbytočnej acidity alebo excesívnej ovocnosti.
Príprava cez ručný pákový stroj Cafelat Robot.