- Doprava
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
8.90€ – 31.90€ s DPH
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
hodnota nákupu
nad 30€
Káva Zlaté Zrnko – Kolumbia – čo môže byť lepšie ako dobrá káva, ktorá tvorí dobré hodnoty? Na ploche 56 hektárov sa rozprestiera 21 fariem, ktoré vlastnia ženy a produkujú kávu dvoch odrôd. Zamestnávajú iba ženy a zameriavajú sa okrem iného aj na lepšie podmienky pre život a rozvoj detí zberačiek. Káva má dobré telo s optimálnym pocitom v ústach. Intenzívne tóny červeného pomaranča sprevádzajú tóny vlašských orechov a mandlí, v perzistentnej dochuti vyznačujúcej sa jemnou, ale silnou arómou grapefruitu.
Ocenenia: Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.
Pôvod: Kolumbia je káva s pôvodom, pochádza z ženského projektu v Kolumbii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.
Bodové hodnotenie: 86 bodov SCA
Spracovanie: mokrou metódou
Praženie: stupeň 3 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Kolumbia je veľmi pestrá, ľahko ovocná káva s príjemnou orieškovou dochuťou.
Balíčky spoznaj: kávu Kolumbia nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj 5 káv na pestré espresso 1000g (Kleopatra, Júlia, Rwanda, Kolumbia, Guatemala), Spoznaj 4 kávy na ovocné espresso 800g (Etiópia, Kostarika, Rwanda, Kolumbia), Spoznaj 3 kávy na moku 600g (Rómeo, Kolumbia, Etiópia), Spoznaj 3 kávy na filtrovanú 600g (Mária, Kolumbia, Etiópia)
Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kolumbia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●●○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○
Video z plantáže ženského kávového projektu:
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Nemáte účet?
Založiť účet
Michaela –
Výborná kávička, verím, že bude v ponuke celoročne!
Verified owner Matej (overený zákazník) –
Výborná káva, pekne cítiť náznaky pomaranča