- Doprava
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia Geisha je svetlo pražená káva 100% arabika, medovo spracovaná, medovej arómy, s chuťou červeného jablka, pomaranča a broskýň.
14.90€ s DPH
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
hodnota nákupu
nad 30€
Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia Geisha je svetlo pražená káva 100% arabika, medovo spracovaná, medovej arómy, s chuťou červeného jablka, pomaranča a broskýň.
Pôvod: Výberová Kolumbia Geisha je káva s pôvodom z Finca Santa Barbara v oblasti Huila v Kolumbii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.
Bodové hodnotenie: 87 bodov SCA
Spracovanie: medovou metódou
Praženie: stupeň 2 – svetlé (93,8 agtronov) (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso aj filter, viac informácií o pražení
Použitie: espresso, moka, filter, cold brew
Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 93,5ºC-94,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Výberová Kolumbia Geisha je chuťovo bohatá, ľahko ovocná káva s príjemnou čokoládovou dochuťou.
Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kolumbia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●●●
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●●
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●○○
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Nemáte účet?
Založiť účet
Verified owner eliskakristofova24 (overený zákazník) –
Chceli sme skúsiť niečo nové a narazili na nového favorita. Hľadali sme niečo ovocné a nie veľmi horké a našli sme… super vydarená káva