- Doprava
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
Káva Kleopatra je stredne-svetlo pražená zmes 100% arabík vyššej kvality, pestrého spektra chutí, kandizovaného ovocia, orieškov a korenia. Viac
8.90€ – 31.90€ s DPH
Kuriér, výdajné miesta alebo osobný odber
2-3 dni
od 2.90€
hodnota nákupu
nad 30€
Káva Kleopatra je stredne-svetlo pražená zmes 100% arabík vyššej kvality, pestrého spektra chutí, kandizovaného ovocia, orieškov a korenia.
Pôvod: Káva Kleopatra je zmes až 12 káv s pôvodom, 100% arabika. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianski odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
Praženie: stupeň 3 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso, moka, filter
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Kleopatra zastupuje komplexné spektrum chutí v exkluzívnej zmesi 100% arabika. Príjemne ovocná a sladká s jemnou horkosťou v dochuti. Vhodná pre kávových gurmánov.
Balíčky spoznaj: kávu Kleopatra nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj 5 káv na pestré espresso 1000g (Kleopatra, Júlia, Rwanda, Kolumbia, Guatemala), Spoznaj 5 káv na moku 1000g (Mária, Rómeo, Júlia, Kostarika, Kleopatra), Spoznaj 5 káv na filtrovanú 1000g (Viola, Etiópia, Kleopatra, Mária, Rómeo), Spoznaj 5 káv na zalievanú 1000g (Mária, Emília, Kleopatra, Rómeo, Viola)
Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kleopatra si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●●○
Vyváženosť: ●●○
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
Nemáte účet?
Založiť účet
ilkotomas –
Kleopatru som musel ochutnat, lebo podla popisu mi mala sadnut. No a sadla dobre, je to zaujimava kava, akoby horka studentska pecat 🙂
Verified owner peveres (overený zákazník) –
Prvotná chuť a vôňa je po sladkom ovocí a po chvíli sa ústna dutina vystelie dochuťou po horkej čokoláde.
Pre horkočokoládovú dochuť mám zo Zlatého Zrnka rád aj Indiu, ale “Klea”, ako familiárne nazývam Kleopatru, je obohatená práve sladkým ovocím a preto je pre mňa chuťovo pestrejšia a bohatšia.
Prvý, ani druhý Shot mi akosi nevyšiel, ale po citlivom odladení gramáže aj stupňa mletia, FANTÁZIA…