Káva Zlaté Zrnko – Sudovica – “Z MEDOVINY”

(1 recenzia zákazníka)

9.90 s DPH

360 Predaných

Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-50 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce - vytlačíme červené, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 20zlatých zrniek.

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Sudovica “Z MEDOVINY” – unikátna káva z Kolumbie, ktorá dozrieva v dubových sudoch od medoviny, čo pridáva tejto jemne acidnej káve zaujímavú príchuť likéru a medoviny.

Špeciálna úprava:  Sudovica “Z MEDOVINY” pred pražením zreje jeden mesiac v dubových sudoch od medoviny.

Pôvod: Sudovica “Z MEDOVINY” je káva s pôvodom, pochádza z farmy Finca La Cabana, ktorá sa nachádza 2050 m.n.m. v regióne Antioquia v Kolumbii. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Spracovanie: mokrou metódou

Praženie: stupeň 3 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Použitie: espresso, moka, filter

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Sudovica “Z MEDOVINY” je veľmi zaujímavá, ľahko ovocná káva s príjemnou dochuťou medoviny.

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Sudovica “Z MEDOVINY” si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●○○

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ●●○

 

Aróma: ●●●

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●●○

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Balenie

, ,

Zrnková alebo mletá

, ,

Ovocná

Vyvážená

Horká

Aróma

Intenzita

Dochuť

Sila

Chuťový profil

Ovocná, Sladká

1 recenzia k Káva Zlaté Zrnko – Sudovica – “Z MEDOVINY”

  1. peveres (overený zákazník)

    Yesss. Výborná. Takéto kávové chute mám veľmi rád na filter.
    Škoda, že si ju teraz neviem objednať.

Pridať recenziu