Káva Zlaté Zrnko – Špeciál na filter (Etiópia)

7.9029.90 s DPH

32 Predaných
Vymazať

Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-20 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 60zlatých zrniek.

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Etiópia to sú tradičné antické etiópske odrody, ktoré rastú pod ensetovými stromami vo výške 2000 m.n.m v oblasti Gedeo v Etiópii. Zber prebieha od októbra, zrno s pergamenovou dužinou sa suší na zdvihnutých afrických posteliach a potom sa lúpe. Káva pripravená v espresse je veľmi dobre štruktúrovaná so silným telom a príjemnou kyslosťou. Jej sladkosť pripomína zrelý melón s broskyňou a dochuť má zaujímavé náznaky ibišteka.

Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste 2019 v kategórii filter.

Pôvod: Etiópia je káva s pôvodom, pochádza fariem v meste Yirga Chefe v oblasti Gedeo. Rastie v 2000 m.n.m.,. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Bodové hodnotenie: 85 bodov SCA

Spracovanie: suchou metódou

Praženie: stupeň 2 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na filter, viac informácií o pražení

Použitie: filter, moka

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Etiópia je jedna z najkvalitnejších ovocných káv na svete, s bohatou a veľmi príjemnou ovocnosťou. Vhodná aj na alternatívne prípravy.

Balíčky spoznaj: kávu Etiópia nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj 3 kávy na moku 600g (Rómeo, Kolumbia, Etiópia), Spoznaj 5 káv na filtrovanú 1000g (Viola, Etiópia, Kleopatra, Mária, Rómeo), Spoznaj 3 kávy na filtrovanú 600g (Mária, Kolumbia, Etiópia)

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Etiópia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●●

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ○○○

 

Aróma: ●●●

Telo: ●○○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●○○

Ďalšie informácie

Hmotnosť-
Balenie

, ,

Zrnková alebo mletá

, ,

Ovocná

Vyvážená

Horká

Aróma

Intenzita

Dochuť

Sila

Chuťový profil

Veľmi ovocná, Ovocná, Sladká

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Káva Zlaté Zrnko – Špeciál na filter (Etiópia)”