Popis
Káva Zlaté Zrnko – Papua Nová Guinea – bohatá chuť kakaa a karamelu sprevádzaná jemnou chuťou orieškov s pikantným podtónom a citrusom v dochuti. Patrí k našim horkastým kávam.
Pôvod: Papua Nová Guinea je káva s pôvodom, pochádza z oblasti Namugo.
Praženie: stupeň 5 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Spracovanie: mokrou metódou
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Papua Nová Guinea má veľmi príjemné vyvážené horkasté chute, príjemná dlhotrvajúca horkastá dochuť a netradičná pikantná a jemne citrosová chuť na pozadí.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Papua Nová Guinea si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●●○
Telo: ●●●
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●○○
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.