Káva Zlaté Zrnko – Otello (Zmes 65% arabica a 35% robusta) – “HORKÝ”

(3 recenzie zákazníkov)

5.9023.90 s DPH

2022 Predaných

Káva Otello je stredne-tmavo pražená zmes 65% arabík a 35% robusty, jednoduchej horkej chuti, bez acidity, s dochuťou kakaa. Viac


Ak si želáte vytvorenie prednej etikety s vlastným menom - názvom kávy, prosím zadajte ho sem. Názov môže mať 1-50 znakov. Použiť môžete aj symbol srdce - vytlačíme červené, ktoré vložíte skopírovaním:

(1.00 s DPH)

Získajte až 48zlatých zrniek.

Popis

Káva Otello je stredne-tmavo pražená zmes 65% arabík a 35% robusty, jednoduchej horkej chuti, bez acidity, s dochuťou kakaa.

Ocenenia: Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.

Pôvod: Káva Otello je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 65% arabica a 35% robusta. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.

Praženie: stupeň 6 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Použitie: espresso

Mletie: stredné / stredná tvrdosť zrna

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Otello má horkasté chute s príznakom plného tela, ktoré dotvára 35% podiel robusty, vďaka čomu pôsobí ako “silná” káva, s vyšším obsahom kofeínu. Obľúbená najmä u mužov.

Balíčky spoznaj: kávu Otello nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj 5 káv na veľmi horké espresso 1000g (Hamlet, Otello, Smrťák, Kuba, Oliver), Spoznaj 5 káv na horké espresso 1000g (Olívia, Otello, India, Kuba, Indonézia)

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Otello si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ○○○

Vyváženosť: ●●○

Horkosť: ●●●

 

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●●●

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Balenie

, ,

Zrnková alebo mletá

, ,

Ovocná

Vyvážená

Horká

Aróma

Intenzita

Dochuť

Sila

Chuťový profil

Horká, Veľmi horká

3 recenzie k Káva Zlaté Zrnko – Otello (Zmes 65% arabica a 35% robusta) – “HORKÝ”

  1. Simona

    V našej firme je najobľúbenejší Otello, má výbornú horkú chuť akú preferuje väčšina kolegov.

  2. Katarína

    U nás sme si do espresso automatu vybrali Otella a Emíliu, tie chutia najviac, preto ich pravidelne striedame.

  3. Beáta

    Super káva na ktorej sme sa doma zhodli, u nás chutí všetkým.

Pridať recenziu